Beheer- & Beleidsplan

Civiele Kunstwerken

Oranje dik onderstreep 510 px

Beheer- & Beleidsplan met
Nico Broek Advies

Om van een kunstwerkareaal het onderhoud te kunnen plannen en begroten is een beheerplan nodig.
Van het areaal is budget noodzakelijk voor onderhoud en objectvervangingen om het op het afgesproken ambitieniveau te kunnen handhaven.

Oranje-dik-onderstreep-1060-px

Een beleidsplan is met name gebaseerd op budgetten en ambitie. Veiligheid is geen ambitie, dit is een minimale ondergrens tot onderhoud.
Normaliter komt het beheerplan voort uit een meerjarenonderhoudsinspectie (CUR117, C2) en vaak wordt hiervoor een beheersysteem toegepast.
Het is als kunstwerkbeheerder om al deze facetten op elkaar aan te laten sluiten en ik ga graag de uitdaging met je aan om er een succes van te maken.
De afgelopen 4 jaren heb ik de volgende organisaties hun beleid en beheer op orde te krijgen EN houden: Gemeente Delft, Deventer, Delfzijl, Tholen, Kapelle, Tilburg, Heerenveen, Westerwolde, Nuenen, Schagen, Woerden, Olst-Wijhe, Heerde, Aa en Hunze en de provincie Limburg en Noord Brabant.

Direct contact opnemen

Oranje dik onderstreep 1020 px

Ik heb bij Nico de cursus AMOR (Asset Management Openbare Ruimte) Kunstwerken gevolgd.
Nico heeft met zijn enthousiasme en gevoel voor humor de fijne kneepjes van het inspecteren van kunstwerken bijgebracht. Samen zijn we bezig om het inspecteren van kunstwerken en gebouwen op een nog efficiëntere wijze te gaan doen.

Cindy de Ruijter, Sweco

Oranje-dik-onderstreep-1060-px

De diensten van Nico Broek Advies

Asset Management Civiele Kunstwerken

Inspectie & Advies

Oranje dik onderstreep 510 px

Ik heb in mijn leven vele duizenden kunstwerken geïnspecteerd, in alle soorten en maten, voor RWS, provincies, waterschappen en gemeenten.

Data analyse & Beheersysteem

Oranje dik onderstreep 510 px

Data op orde, het klinkt zo gemakkelijk maar de meeste beheerders vinden het lastig om te bepalen wat nu wel of niet in het beheersysteem opgenomen moet worden.

Training & Cursus

Oranje dik onderstreep 510 px

Jaarlijks geef ik ca. 25 trainingen, presentaties en/of cursussen. Vanaf 2000 heb ik verschillende sessies, cursussen en trainingen ontwikkeld en gegeven.

Beheer- & Beleidsplan

Oranje dik onderstreep 510 px

Om van een kunstwerkareaal het onderhoud te kunnen plannen en begroten is een beheerplan nodig. Van het areaal is budget noodzakelijk voor onderhoud en objectvervangingen.